JORDI CAPS EN LA CONTRAPORTADA DEL VALLENC

Què és per a tu la màgia?

Màgia és il-lusió i poder repartir il-lusions a tothom qui les busca és una de les feines més boniques que existeixen.

Quantes hores d’assaig previ amaga la teva professió i el fet de captivar al públic en els teus espectacles??

Hores? Jo més be diria anys.. En la màgia , per arribar a ser un bon professional s’ha d’estudiar igual o més que en qualsevol carrera universitària. Darrera de qualsevol efecte hi ha molt temps d’estudi, tan a nivell tècnic com psicològic , cosa que encara la fa més fascinant. Un món increïble i sempre necessari!

Recordes quin va ser el teu primer truc?

Doncs no m’en enrecordo perquè vaig créixer a Bràfim , poble bressol de mags i amb molta tradició màgica. He nascut amb la màgia al cor, envoltat de la màgia del meu pare, seduït pels jocs que em feia el “Tiet Pau” al banc del Portal i també sobretot amb els jocs i consells del Gran Màgic Andreu, a qui considero el meu segon pare màgic. I es que a Bràfim sempre hem tingut la millor màgia i des de fa molt se temps que la gent ja associa el poble amb aquest bonic art mil-lenari. És un honor per mi, poder seguir amb aquesta tradició i continuar portant el nom de Bràfim arreu del món.

Fent un repàs de la teva trajectòria professional, de quina actuació guardes un record més especial?

Ni han moltes, cadascuna per el seu significat. Qualsevol que hagi fet per una causa solidària sempre serà especial. A nivell professional treballes en molts indrets diferents i per molta gent diferenet; mai oblidaré la màgia que li vaig fer a la Charlize Theron, els events privats del Fc Barcelona, o la primera màgia que vaig fer als carrers de Las Vegas, als EEUU.

Esta sent un estiu de no parar entre pregons i actuacions i també en actes privats. Explican’s per on continuarà la teva gira d’estiu?

Properament estrenem el que serà l’ únic i el millor Festival de Màgia de l’Alt Camp, el del Festival de Somnis del Pla de Santa Maria, el proper dia 14 d’Agost. Ens veurem també a la nova Masia Bou de Valls i com tot l’estiu, seguirem portant il-lusions al millor Camping d’Europa, el Playa Montroig. Seguirem treballant amb el llibre “La màgia del talent”, que properament sortirà a la llum i que va dirigit a les empreses, i al Setembre torno a Las Vegas per estar al costat dels grans de la màgia, com Criss Angel o el mateix David Copperfield.

Que esperes trobar a Las Vegas al costat d’un il-lusionista de fama mundial com és David Copperfield?

Visitar i poder fer màgia en qualsevol racó de Las Vegas i estar al costat del mateix David Copperfield és un somni per a qualsevol mag, ja que és un dels noms que passarà a la història de la màgia.

Un mag …neix o es fa?

La diferència per mi entre un mag que neix a un que es fa, es el sentiment. La màgia si es porta dins dona molt més bon resultat. Avui en dia hi han molts mags que aprenen trucs per internet i es fan 4 targetes i ja diuen que són mags .Ser mag no es això. Fer màgia es treballar amb sentiments i dedicar tota una vida a estudiar-la, amb constant dedicació, sacrifici i esforç .Mai acabaràs de saber-ne perquè és un art que no té límits.

Categorias

Facebook