Agraïr a la Comissió de Festes i a l’Ajuntament l’honor que m’han donat…
Ser el pregoner de la Festa Major de BRÀFIM 2015!!!

Intentaré fer-ho el millor posible, si més no… amb il-lusió!

Visca la màgia !!
La il-lusió!!
Visca Bràfim i la nostra Festa Major!!!!
Us esperem!

 

prego5Sr Alcalde, Tinent d’Alcalde, regidors i regidores de l’Ajuntament de Bràfim, brafimencs i brafimenques…amics i família que esteu aquí presents.

Segur que tots em coneixeu , soc en Jordi Caps , i pels que no em coneixeu també soc en jordi Caps.

Ja sabeu tots que vaig néixer a Barcelona i orgullós n’estic però també sabeu que el cor sempre l’he tingut a Bràfim, perquè és el poble de la meva mare, de la meva família i perquè és el lloc que he triat viure , el poble que m’estimo igual o més que el que vaig néixer.

Ja sabeu que molts de vosaltres us conec fa 44 anys,

que son els anys que porto corrent per aquest poble.

prego1El poble on hi tinc tots els records de la infància , de l’adolescència , on hi tinc molts amics i ara on hi tinc la casa i la família ,

i només per aquest motiu puc dir i presumir igualment que soc de BRÀFIM, igual que tots els que heu nascut aquí. Per que com molt be diuen , un no es d’on neix , sinó d’on es sent!

Per això vull ser i seguir sent per molts de vosaltres , el Jordi de Cal Pere de la Mercè , el Cabezas o el de sempre, el Jordi del Portal.

Per això i per molts altres motius , es tot un honor poder fer el prego de la NOSTRA Festa Major!

Un altre motiu es perquè al meu avi qui fou secretari molts anys d’aquest Ajuntament i a la meva avia, tots dos amb aquest cognoms tan brafimencs, Vives Armengol , estic segur que estarien ben orgullosos de veure’m en aquest balcó .

 

M’agradaria fer el pregó part com a Jordi Caps i part com a Jordi del Portal

Com a Jordi del Portal …..Molts records, moltes aventures , moltes històries inoblidables que quedaran sempre en els nostres records i que avui en dia , encara surten a la llum.

Estic parlant de tots nosaltres, els de la colla de Barcelona , Els Bernat, les Ribé , las Martínez i els Balcells , les Prats ,els Vilarasa, els Mercadé, l’Alberto , la Judith, els Archilla , els Calduch, els Guasch , els Ezpeleta , els Fasol, els Maré , els Lisbona, els Freixes i els Cabezas.

i els de la colla de Bràfim. Les Saperas , la Roser, la Sonia, Les Solé, , els Padró , els Aguilar , els García , els Segarra, els Armengols, els Vives , els Jordis , el del café , el Francesc, el fili, la Mireia , els Blai , els Arbol, Els Serrat i els Rius ,i molts d’altres que segur que em deixo.

 

Tots anàvem plegats … fóssim més grans o més petits , fóssim d’aquí o d’allà,, d’una família o d’un altre , tots portàvem la mateixa bandera. La de Bràfim. i tots esperàvem en candeletes que arribes la primera Festa Major , la de Bràfim, la del nostre poble , la millor.

Avui en dia la vida ens ha portat per diferents camins , pocs ja n han tornat a Bràfim, alguns ens han deixat, altres estem viquest aquí, però el que és segur es que tots seguirem formant part de la vida i de la historia del nostre poble , i fent que el seu futur depengui en aquets moments de tots els que estem aquí.

Com a pregoner de la Festa Major 2015, com a Jordi del Portal , i sota aquesta responsabilitat però amb aquest orgull i amb aquest sentiment

vull dedicar aquest pregó especialment a un brafimenc , Un d’aquests amics de la infància ,dels pocs del mateix any que jo , …. brafimenc i amic de tothom i precisament es un del que ens ha deixat.

Fernandu , Nandu , Xerif, aquesta Festa Major , el seu pregó i tots els actes , te’ls vull dedicar a tu.

Allà on estiguis… acompanya’ns! Et trobem molt a faltar!

 

I ara em toca el torn de fer el pregó com a Jordi Caps com a mag , com a il·lusionista.

 

prego3Aquesta vesant de la meva persona la tinc que agrair com sabeu a dos altres persones , la primera al meu pare, qui em va ensenyar aquest fantàstic món des de ben petit i l’altre, que també coneixeu i que ha parlat tan be de Bràfim a tot arreu on ha anat, el Màgic Andreu. Tots tres som nascuts a Barcelona però Brafimencs de cor.

Ara m’ha tocat a mi continuar aquestes tasques ells que van iniciar . La del meu pare , que em fa intentar cada dia que la flama de la il·lusió no s’apagui enlloc i la del Màgic Andreu seguir com ambaixador de Bràfim arreu on es portin aquestes il·lusions,

Màgia és sinònim d’il·lusió i començo el prego com acabo els meus espectacles dient que la màgia està feta per qui la vol veure , qui cregui la podrà veure a tot arreu,. Qui no cregui en la màgia i en les il·lusions mai les trobarà , mai les podrà veure.

Amb il·lusió s’aconsegueixen molts reptes, se’n surt de molts entrebancs , es resolen molts problemes i fins i tot es curen malalties , cosa que he també provat de la mà del Màgic Andreu i que també forma part de la nostra tasca , en la vesant més solidària.

S’acaben moltes coses, però el que mai s’acabarà seran les il·lusions . Mentre les posem , res ens podrà fer més feliços.

Per aconseguir-ho només fa falta creure i treballar-hi tots plegats, A Bràfim enguany li ha tocat pregonar a un màgic, però també podrien pregonar metges, musics, poetes, jugadors d’escacs, corredors de motocròs, pastissers, carnissers , pagesos i caçadors, artesans , fisioterapeutes, atletes , empresaris, mecànics i castellers, Tots poden portar al igual que jo el nom de Bràfim més enllà .

I es que com als castells …és igual de quina família siguin els dosos, i indiferent quin passat tenen els baixos, es igual de quin color es l’enxaneta o on va néixer l’acotxador, si els terços son del equip de futbol contrari o les manilles son de diferent ideologia política, si la crossa es de diferent religió i els vents mes pobres o més rics.

el més important és la pinya que fem tots per construir el Castell més alt , en aquest cas un Bràfim per tothom , amb igualtat de drets siguis qui siguis , facis el que facis, vinguis d’on vinguis…

Un folre ferm, fort , perquè el Castell pugi ben amunt i es pugui demostrar al món que a Bràfim som únics , que tenim de tot i de lo millor.

Bràfim és un nom i nosaltres estem construint part de la seva historia i per això, com a Jordi Caps , mag i il·lusionista la millor màgia que podria fer, seria desaparèixer una paraula ….

la de FORASTER.

Tots som diferents , tenim idees i gustos diferents, hem nascut a llocs diferents , pensem diferent , però tots tenim una mateixa cosa en comú. Som de Bràfim perquè VIVIM A BRÀFIM .

I de nosaltres , de la nostra pinya i de les nostres il·lusions depèn el futur de moltes coses , el futur del nostre castell, el futur de la nostra historia , el futur dels nostres fills , el futur del nostre país i com no, també el futur de la nostra Festa Major!

Així que tot units !!!! Diem!!!! Visca la Màgia! Visca Catalunya , Visca Bràfim, Visca La Nostra Festa Major!!

prego2